Een 3D Print Foto is een combinatie van drie werelden: fotografie, software algoritmen en 3D printen.

De procedure

We beginnen met de aangeleverde foto. Deze wordt aangepast zodat de kleurinformatie wordt omgezet in grijswaarden met een hoog contrast. Dit gebeurt door middel van onze unieke zelf-ontwikkelde software-algoritme. Vervolgens maakt onze software hier een 3D-model van. Dit 3D model wordt vervolgens geprint met ons state-of-the-art, speciaal aangepaste 3D print proces.

De combinatie van onze unieke zelf-ontwikkelde software en het aangepaste printproces zorgt ervoor dat onze 3D Print Foto’s scherper, strakker en gedetailleerder zijn. Het resultaat is een lithografische foto, die tot leven komt in het licht.

Het effect

In de onderstaande animatie is te zien hoe de foto tot leven komt als deze van de achterkant wordt belicht. ‘S avonds en ’s nachts vallen er geen zonnestralen op de 3D Print Foto. Daarom zal de 3D Print Foto geleverd worden met een standaard, waarin zuinige LED verlichting is geïntegreerd. Zo kunt u op elk moment van de dag van de foto genieten.

Milieubewust

De foto wordt geprint met een biologisch afbreekbaar plastic, milieubewust dus! Maar geen zorgen, dit biologische afbreekproces zal pas op hoge temperatuur plaatsvinden. De foto kan dus jarenlang op de vensterbank blijven staan. Het is wel raadzaam om plekken met een hoge temperatuur te vermijden, zoals direct op een hete verwarming of op het dashboard van een auto in de zon.

In de standaard wordt gebruik gemaakt van LED verlichting. Deze is extra zuinig gemaakt door gebruik van een zogenoemde ‘Armstrong self-oscillating voltage booster’. Dit zorgt er voor dat je nagenoeg lege batterijen kunt gebruiken. Zelfs het laatste beetje energie wordt uit de batterij geperst!

Ga door naar de webwinkel voor meer informatie, of om een 3D Print Foto te bestellen! Wilt u weten welk soort foto het meest geschikt is? Kijk dan hier!